KONSERT I TEATRET VÅRT DEN 17. SEPTEMBER / by Anne Jorunn Sandøy

Øyriket i Romsdal har så mange dyktige artister! Det er en stor glede å kunne presentere noen av dem på konserten i forbindelse med Øyriket i Romsdal til by'n. Mange av artistene er bosatt her, men en del av dem har også flyttet ut og lever av musikken sin. Vi er stolt over å kunne presentere en flott og variert konsert som vi er helt sikker på at du vil like.


TEATRET VÅRT den 17. september kl. 19.00
Billetter får du kjøpt her:  http://burl.nu/plkjyl


Konferansier: Signe Torill Eikrem

Eldbjørg har sterke røtter til Raknes, øyene og sjøen.

Eldbjørg Raknes
Eldbjørg Raknes vokste opp på Raknes på Otrøya. Hun bor i dag i Trondheim, der hun selv gikk på jazzlinja tidlig på 90-tallet. Hun er frilansmusiker og -komponist og førsteamanuensis på jazzlinja, NTNU. Hun har turnert internasjonalt siden tidlig på 90-tallet- for publikum i alle aldre. Hun har gitt ut en mengde kritikerroste album, og for sitt arbeid har hun har bl.a. mottatt Norsk jazz´ høyeste utmerkelse BUDDYprisen, Radka Toneffs Minnepris og Rolf Gammlengprisen. 

Slik svarte Eldbjørg da vi spurte henne om å spille på konserten: "Synge på ØYRIKET? Ja takk, det vil jeg veldig gjerne! Jeg må bruke sommeren på å finne ut av akkurat hva jeg skal gjøre og hvem jeg skal ta med meg, da! Jeg liker å forholde meg til sammenhengen/konteksten når jeg forbereder innhold i konserter, og her er det jo ikke tvil om at jeg må la dette oppdraget surre å gå bl.a. mens jeg er på Raknes i sommer. Kanskje jeg må inkludere noen bilder i denne konserten? Vi får se! Jeg har et sterkt forhold til Raknes, øyene og sjøen, så dette gleder jeg meg til å gjøre!»

 

Duo Prisma Ole Andre Farstad og Daiyen Jone Castro
Ole Andre har sine røtter på Harøya. Han dro i 2013 på turne til Cuba med bandet sitt Tres Musicos og der traff han Daiyen som en av musikerne bandet skulle samarbeide med. Hun jobbet da som fløytist i flere orkester i byen Trinidad på sørkysten av Cuba. Samarbeidet ble permanent og de to er nå gift og bor i Bergen der de jobber sammen i flere prosjekt. Blant annet i Duo Prisma hvor de spiller Latin Amerikansk musikk med hovedvekt på et klassisk repertoar, men og sanger fra den rike cubanske Trova tradisjonen, samt egenkomponert musikk. 

 

Gossen Gospel Voices med band
Koret har i mange år gledet med sin fengende gospelmusikk. Med sine dyktige solister og faste band blir det mye liv og rytme når de entrer scena. Koret får gode kritikker og rekkerfulle hus når de inviterer til konsert. Koret består av 20 sangere hvor Miriam Venås er dirigent og Jens Petter Kjøll er fast pianist og bandansvarlig.

 

 


True Corporation
Musikere med lang erfaring står bak dette bandet. Nå er de igjen samlet og mange husker de spesielt godt for sine Beatles-tolkinger.  Sist bandet silte sammen var i 2009. Dagen etter kunne vi lese i avisa; «Og taket på den snart 180 år gamle kyrka held på å lette då bandet annonserte gjenhøyr med den store suksessen ”Help” frå i fjor. Trampeklapp og bifallsropa var nesten ikkje til å stoppe etter den imponerande framføringa».
Gitar: Sigmund Pedersen og Roger Varhaugvik, Piano: Jens Petter Kjøll, Bass: Lidvar Emblem, Trommer/vokal: Arnstein Solem, Vokal: Marie H. Kjøll

 

VELKOMMEN !!