Glimt fra Øyriket til by'n 2016 by Anne Jorunn Sandøy

Øytiket-festival på Molde Fjordstuer

Fredag 16. september var det kjempe stemning på Molde Fjordstuer med SIG og Loveshack på scenen

Øyriket til by'n

Markedsplassen kokte av folk og aktivitet lørdag 17. september

Kulturkonert på Teateret vårt 17. September

Øyriket-festival 17. september på Molde fjordstuer

ØYRIKET-FESTIVAL PÅ MOLDE FJORDSTUER 16. OG 17. SEPTEMBER by Anne Jorunn Sandøy

Benytt anledningen til å ta deg ei helg i Molde når Øyriket i Romsdal skal til byen. På Molde Fjordstuer inviterer vi til Øyriket-festival med god mat og svingende dansemusikk både fredag og lørdag.

 

FREDAG 16. SEPTEMBER KL. 21.00 - 01.00
Det blir 80-tallsmusikk og høy allsangfaktor når det kjente bandet LOVESHACK entrer scena.
I tillegg spiller band fra Øyriket i Romsdal.

LØRDAG 17. SEPTEMBER KL. 19.00-21.00
Lokalmat-buffet fra Øyriket i Romsdal
Pris kr. 450,- pr. pers.

LØRDAG 17. SEPTEMBER kl. 20.00 - 02.00
Band fra Øyriket i ROmsdalspiller svingende dansemusikk
Spirit og Eagles spiller kjente og litt mindre kjente slagere fra Eagles sin karriere.

BILLETTER KJØPES PÅ  www.hoopla.no
Pris fredag kr. 250,-
Pris lørdag kr. 300,-
Helgepass fredag og lørdag kr. 500,-

Molde Fjordstuer har gode tilbud på Øyriket-pakker på overnatting.
Overnatting enkeltrom      kr. 695,- pr. natt
Overnatting dobbeltrom   kr. 895,- pr. natt for 2 personer.
Kontakt Molde Fjordstuer, telefon: +47 71 20 10 60 eller www.moldefjordstuer.no

 


 
 

 

KONSERT I TEATRET VÅRT DEN 17. SEPTEMBER by Anne Jorunn Sandøy

Øyriket i Romsdal har så mange dyktige artister! Det er en stor glede å kunne presentere noen av dem på konserten i forbindelse med Øyriket i Romsdal til by'n. Mange av artistene er bosatt her, men en del av dem har også flyttet ut og lever av musikken sin. Vi er stolt over å kunne presentere en flott og variert konsert som vi er helt sikker på at du vil like.


TEATRET VÅRT den 17. september kl. 19.00
Billetter får du kjøpt her:  http://burl.nu/plkjyl


Konferansier: Signe Torill Eikrem

Eldbjørg har sterke røtter til Raknes, øyene og sjøen.

Eldbjørg Raknes
Eldbjørg Raknes vokste opp på Raknes på Otrøya. Hun bor i dag i Trondheim, der hun selv gikk på jazzlinja tidlig på 90-tallet. Hun er frilansmusiker og -komponist og førsteamanuensis på jazzlinja, NTNU. Hun har turnert internasjonalt siden tidlig på 90-tallet- for publikum i alle aldre. Hun har gitt ut en mengde kritikerroste album, og for sitt arbeid har hun har bl.a. mottatt Norsk jazz´ høyeste utmerkelse BUDDYprisen, Radka Toneffs Minnepris og Rolf Gammlengprisen. 

Slik svarte Eldbjørg da vi spurte henne om å spille på konserten: "Synge på ØYRIKET? Ja takk, det vil jeg veldig gjerne! Jeg må bruke sommeren på å finne ut av akkurat hva jeg skal gjøre og hvem jeg skal ta med meg, da! Jeg liker å forholde meg til sammenhengen/konteksten når jeg forbereder innhold i konserter, og her er det jo ikke tvil om at jeg må la dette oppdraget surre å gå bl.a. mens jeg er på Raknes i sommer. Kanskje jeg må inkludere noen bilder i denne konserten? Vi får se! Jeg har et sterkt forhold til Raknes, øyene og sjøen, så dette gleder jeg meg til å gjøre!»

 

Duo Prisma Ole Andre Farstad og Daiyen Jone Castro
Ole Andre har sine røtter på Harøya. Han dro i 2013 på turne til Cuba med bandet sitt Tres Musicos og der traff han Daiyen som en av musikerne bandet skulle samarbeide med. Hun jobbet da som fløytist i flere orkester i byen Trinidad på sørkysten av Cuba. Samarbeidet ble permanent og de to er nå gift og bor i Bergen der de jobber sammen i flere prosjekt. Blant annet i Duo Prisma hvor de spiller Latin Amerikansk musikk med hovedvekt på et klassisk repertoar, men og sanger fra den rike cubanske Trova tradisjonen, samt egenkomponert musikk. 

 

Gossen Gospel Voices med band
Koret har i mange år gledet med sin fengende gospelmusikk. Med sine dyktige solister og faste band blir det mye liv og rytme når de entrer scena. Koret får gode kritikker og rekkerfulle hus når de inviterer til konsert. Koret består av 20 sangere hvor Miriam Venås er dirigent og Jens Petter Kjøll er fast pianist og bandansvarlig.

 

 


True Corporation
Musikere med lang erfaring står bak dette bandet. Nå er de igjen samlet og mange husker de spesielt godt for sine Beatles-tolkinger.  Sist bandet silte sammen var i 2009. Dagen etter kunne vi lese i avisa; «Og taket på den snart 180 år gamle kyrka held på å lette då bandet annonserte gjenhøyr med den store suksessen ”Help” frå i fjor. Trampeklapp og bifallsropa var nesten ikkje til å stoppe etter den imponerande framføringa».
Gitar: Sigmund Pedersen og Roger Varhaugvik, Piano: Jens Petter Kjøll, Bass: Lidvar Emblem, Trommer/vokal: Arnstein Solem, Vokal: Marie H. Kjøll

 

VELKOMMEN !!

 

INVITASJON OG PÅMELDING - Øyriket i Romsdal til by’n 2016 by Anne Jorunn Sandøy

Planlegginga av årets Øyriket i Romsdal til by’n er godt i gang. Det er ekstra hyggeleg å oppleve at arrangementet får gode tilbakemeldingar, både blant publikum, næringsliv og kommunar. Som arrangør håper vi også at du som deltakar har nytte av å vere med, både gjennom marknadsføring og sal.  Øyriket i Romsdal har så mykje spennande å by på og når vi er saman om å marknadsføre dette har det stor effekt.

Marknadsplassen
Vi håper du blir med! - Alle er velkomne på marknadsplassen, om du er åleine eller i lag med fleire; som privatperson, lag og organisasjon eller som bedrift. I år ser vi på muligheiter for å gjere litt om på marknadsplassen og plassering av utescene.  

Utescena
Konserten på utescena er ein flott arena for lokale artistar til å opptre for eit stort publikum. Kor, korps, band, solistar, musikarar, dansarar og andre med kulturelle innslag er velkommen til å delta.

Konsert i Teatret Vårt
Programmet er allereie klart. Ver tidleg ute å sikre deg billett. Vi lover ein vakker konsert med artistar frå Øyriket i Romsdal. Billettar får du kjøpt på http://burl.nu/plkjyl

Nytt av året; Øyriket-festival på Molde Fjordstuer
Fredag den 16. og laurdag 17. september blir det stor stemning med 80-tallsmusikk og band frå Øyriket i Romsdal. Billetter kan du kjøpe på www.hoopla.no. Molde Fjordstuer har gode tilbod på Øyriket-pakker på overnatting.

Øyriket-sponsor
Som sponsor vil du få muligheit til å profilere deg på arrangementet.  Vi tilbyr logo i program,  logo godt synlig på marknadsplassen, marknadsføring på våre nettsider og Facebookside, samt billettar til eitt av våre kulturarrangement. Ta gjerne kontakt for en prat om dette.

Påmelding
Påmeldingsskjema med prisar for leige av marknadstelt finn du på http://www.aukra.kommune.no/paamelding-til-oyriket-i-romsdal-til-byn.5887798-312735.html. Vi tilbyr marknadstelt på 3x3m og 3x6m. For tilleggsutstyr eller større telt, ta direkte kontakt med leverandør.

Frist for påmelding: 1. september 2016

For spørsmål, ta gjerne kontakt på post@oyriket.no

Tilbakeblikk: Øyriket i Romsdal til by'n 2015 by Anne Jorunn Sandøy

Ein stor takk til alle !

Ordføraren i Molde, Torgeir Dahl opna dagen med å ønske Øyriket i Romsdal velkommen til by’n for tredje gong. Han sa at arrangementet då vel kan seiast å vere ein tradisjon. Øyriket i Romsdal vart ønska velkommen ikkje berre av ordføraren, men også av næringslivet i Molde sentrum og ikkje minst publikum.

Til tross for at veret ikkje vart akkurat slik vi ønskte oss det, møtte folk opp. Det set vi veldig stor pris på. Etter tre år har vi saman klart å lage ei forventning om at når Øyriket i Romsdal kjem til by’n er det mykje spennande å oppleve på Gørvelplassen.

Vi håper at alle i ettertid er fornøgde med deltakinga og at de også sit igjen med ein gevinst, - anten økonomisk eller ein effekt av marknadsføring, men òg verdien av å høyre til - og betydinga av det å gjere noko i lag.

Det er på sin plass å takke alle for eit godt samarbeid fram mot arrangementet og den flotte innsatsen som vart lagt ned i helga. Det hadde ikkje vore «Øyriket i Romsdal til by’n» utan!

Derfor, - ein stor takk til;

- Alle utstillarane som la ned ein stor innsats for at publikum skulle føle seg velkomne og fekk ei triveleg oppleving på marknadsplassen.

- Ungdommane frå Midsund og Julsundet skule som var vertskap og ønskte alle velkommen til marknadsplassen, - dei tok smilande i mot alle og engasjerte dei minste med ulike aktivitetar.

- Alle artistane og konferansieren på utescena som med variert program laga god stemning og ei flott ramme rundt arrangementet.

- Konferansierane og alle artistane på Kulturkonserten i Teatret Vårt som bidrog til at publikum fekk oppleve ein stemningsfull konsert, med ei spennvidde av sjangrar som ein sjeldan får oppleve på ein og same konsert.

- Dei fire banda som laga stor stemning og fylte dansegolva på hotell Alexandra.

- Våre sponsorar og samarbeidspartnerar som bidrog økonomisk og med tenester slik at Øyriket i Romsdal kunne lage eit så innhaldsrikt arrangement. - Alle som var med i planlegginga og førebuingane av kvart enkelt del-arrangement.

 

Med god hjelp i frå alle fekk vi dette til i lag! Saman er vi med og bygger det gode omdømet til Øyriket i Romsdal. Gjennom det gode vertskapet og marknadsføring av alt som Øyriket har å by på freistar vi enda fleire til å ta turen til oss.

Etter alle arrangement og aktivitetar er det viktig for oss å få tilbakemeldingar på kva vi kan gjere betre til neste år, kva fungerte bra og kva bør vi gjere meir av. Er det noko vi kan gjere annleis til neste år?  Vi set stor pris på om du sender oss ei melding med di vurdering både av arrangementet, informasjonen de fekk i forkant osv.

Igjen vil vi takke for at du/de var medverkande til at årets Øyriket i Romsdal til by’n vart dagen vi minnast lenge!

Se filmen "Øyhopping i Øyriket i Romsdal" by Anne Jorunn Sandøy

Dette må du prøve! Vi lover deg en fantastisk tur på sykkel i Øyriket i Romsdal. Hvis du vil sykle samme rute som Tone gjorde i filmen, så kan du følge programmet hennes nedenfor. Alt du trenger å gjøre, er å ta med en god venn og gode klær. Aukra kommune har sykler til utlån, og det er parkeringsplass på fergekaiene både ved Hollingsholmen og Mordalsvågen.

Øyhopping med sykkel - helgetur


Lørdagen

09:00 Fra Hollingsholm

Fergerute: http://bit.ly/1UDspIt

09:15 Til Aukra

Den lille koselige veien forbi Hjertvika til Småge tar ca 50 minutter på sykkel

10:30 Fra Småge

Fergerute: http://bit.ly/1ILky71

11:30 Til Sandøy

Å sykle runden på Sandøy tar 15-20 minutt

Etter sightseeing anbefaler vi en tur innom den eldste kirka i Øyriket
På butikken selges det brus og og på den selvbetjente kafeen finner du vafler og kaffe

Hva med en lunsjpause på en av de mange sandstrendene?

14:40 Fra Sandøy

Fergerute: http://bit.ly/1ILky71

15:00 Til Ona

På Ona har du 2,5 time før neste ferge går. Da rekker du å:

Sykle gjennom de trange smågatene

Ta en selfie foran Ona fyr

Besøke de eksotiske små butikkene i smågatene både på Ona og på Husøya

Oppdagelsesferd i fjæra

Undersøke stranda ved kapellet (5-10 minutt på sykkel)

Besøk de to keramikkmuseene og kunstgalleriet.
Steffågården på Husøya kan være et nydelig sted for å nyte en medbrakt lunsj, og er uansett verdt et besøk

Ona Havstuer serverer varm lunsj

17:30 Fra Ona

Fergerute: http://bit.ly/1ILky71

18:05 Til Finnøya

På Finnøy kan du først ta en titt på Finnøy motoren som står utstilt

Etterpå kan du ta en tidlig kveld på Finnøy Havstuer (3 minutter på sykkel)

Eller fortsette over Moloen mot Harøy til du ankommer Nybøen Feriesenter (husk å booke leiligheter i forveien, og ta med egen mat).

Det tar 40 minutter på sykkel fra Finnøy til Nybøen Feriesenter.

Kanskje en kveldstur i lånt kajakk fra Maks Maritimt senter?

 

Søndagen

Spis frokost når du har lyst. Nyt dagen. Gå en tur langs moloen. Fiske fra kaien. Slappe av i sengen. Sov lenge.

Hvis du sov på Finnøy Havstuer, så har du en sykkeltur på 40 minutt foran deg. Sov du på Nybøen Feriesenter, tar det 5 minutt bort til fergeleiet.

10:15 Fra Harøya

Fergerute: http://bit.ly/1CqEmLC

11:20 Til Dryna

Gjennom Midsund kommune tar det ca. 2,3 timer på sykkel. Fergeavgangene til Molde går hver time så her står man fritt til å kose seg.

Vi anbefaler en tur innom Franskhelleren til fots

Sykle ved siden av Steinbrua mellom Dryna og Midøya

Broen til Otrøya gir en flott utsikt til Midsund

Best stasjonen i Midsund selger is.

Restauranter og cafeer er åpne i Midsund for den sulte utforsker

Skogsbilvei inn mot Holsvatnet på Otrøya anbefales

Har du ekstra god tid, kan syklene parkeres her mens dere tar en topptur til Skåla 607, midt i Otrøya. Eller du kan gå gjennom Skaret til Sør-Heggdal som også er en fin tur.

14:00 Fra Solholmen

Fergerute: http://bit.ly/1ILkQut

14:15 Til Mordalsvågen

Vel  fremme på fastlandet, returnerer man til startpunktet – bilen, bussen, eller huset.

Hvis du parkerte på Hollingsholmen før ferga til Aukra, så kan du sykle tilbake dit på ca. 55 minutt fra Mordalsvågen.

For de av dere som ikke har vært der, så kan jo en tur innom fortet ved Julholmen også være et interessant stoppepunkt før hjemreisen.

God tur! Og husk kontanter. Ikke alle butikker i Øyriket aksepterer kort.

 

Foto i overskrift : Torunn Dyrkorn

 

 

Velkommen til vår nye nettside ! by Anne Jorunn Sandøy

Endelig har Øyriket i Romsdal fått si eiga nettside!  Her ser du starten på det vi no skal utvikle til å verte eit bilde og filmgalleri. Vi har så vidt kome i gang, - derfor vil det stadig bli lagt til fleire bilde i tida som kjem.

Vi håper med denne nettsida å vise fram det store mangfaldet vi har å by på i Øyriket i Romsdal, - aktivitetane, skattane og alle opplevingane som du kan få på tur hos oss.
Vi ønskjer også at denne nettsida skal vere nyttig og til bruk for alle aktørar i Øyriket i Romsdal. Dette skal vere materiale som de fritt kan bruke i dykkar marknadsføring.